Wat is kalibratie?

Kalibratie is de wet voor te zorgen dat een sensor of het instrument wordt gebruikt in de meting nauwkeurige resultaten opleveren.

Wat is drone kalibratie?

Het kalibreren van een drone of een controller is het proces van de instelling of het corrigeren van fouten die veroorzaakt onjuiste sensor metingen. Het controleren passen of te bepalen door vergelijking met een standaard model en correcties aan te brengen nauwkeurig.

Denk van te kalibreren, zoals het synchroniseren van het sensor gemeten gegevens met de echte fysieke gegevens.

Inleiding

Drones heeft veel van de sensoren werken op te houden met de vlucht efficiëntie, zoals gyro, accelerometer, barometer, magnetometer, enz. U kreeg om ervoor te zorgen deze sensoren hebben een nauwkeurige metingen te vliegen veilig.

Deze sensoren kunnen door middel van trillingen, de vergrijzing, de impact, de drift in hun reactie de loop van de tijd en dus is er een verandering in hun oorspronkelijke waarden van de overuren, die we wel als fout. Kalibratie van de sensoren verwijderen van deze fouten, zodat de drone kunt vermijden crash, storingen, etc.

Wanneer kalibreren?

 1. Wanneer u vindt dat uw drone vliegt niet correct of niet reageert op uw aanraking zoals het moet, dan te kalibreren (het kompas) kunnen oplossen van de problemen.
 2. Als u gaat vliegen in een nieuwe locatie, ver van waar u eerder gevlogen (terwijl het reizen naar een ander land), het kompas moet worden gekalibreerd.
 3. Als u ondervindt hoogte daalt tijdens de vlucht, dan probeert het kalibreren van de IMU, dus de barometer zal resetten en normaal functioneren.
 4. Als de drone lijkt onstabiel of drijft in één richting, moet u het kalibreren van de accelerometer d.w.z. IMU (in plaats van enkele drones heeft trimmen dit probleem op te lossen).
 5. Als je had een ongeluk of een sterke impact.
 6. Indien het vaartuig niet wordt slecht op het zweven in een houding niveau, zelfs als het niet te hard waait.
 7. Kalibreren na een firmware-update zal leuk zijn, alleen in het geval de opgeslagen waarden beschadigd of niet compatibel zijn met de nieuwe firmware.
 8. Wanneer het toestel geschud wordt veel tijdens het reizen. (De accelerometer, die is een onderdeel van IMU, kan worden beïnvloed door allerlei factoren, zoals veranderingen in temperatuur of een plotse schokken en trillingen tijdens het vervoer).

Drone kompas

Kompas die ook bekend staat als magnetometer, geeft een gevoel van richting voor de drone. De gegevens van het magnetisch veld in de omgeving is verwerkt in de microcontroller te geven rubriek hoek ten opzichte van het magnetische noorden.

The compass, gidsen the drone between cardinal directions as it flies over a field. Since the earth’s magnetic field changes depending on where you are, if you move your drone a large distance (several hundred miles) this cause the drone to misread its heading and fly a few degrees off its true centre, which will decrease flight efficiency.

In gedachten houden dat kompas geeft richting, waar uw drone wordt geconfronteerd met betrekking tot het magnetische noorden en de GPS geeft de locatie van de drone. De juiste werking van beide is cruciaal voor een veilige vlucht.

Voorkomende reden voor het kompas kalibratie fout.

 1. Wanneer uw drone ' s armen worden ontvouwd, (als je drone opvouwbare armen).
 2. Als er metaal in de buurt.
 3. Wanneer er sprake is van magnetische interferentie in de buurt, zelfs een smart watch kan beïnvloeden. Het is het beste als je het in natuurlijke grond en niet over concrete redenen die ijzeren staven.
 4. Bij het aanzetten van de drone, zorgen ervoor dat het vliegtuig tot stilstand is gekomen. Als er sprake is van interferentie of het toestel is ingeschakeld tijdens de beweging, het kompas de richting kan worden veranderd.

Hoe om zich te ontdoen van kompas mislukking.

Drone kompassen kunnen worden afgeknepen van de magnetische en radio frequentie (RF) bron.

Vermijden magneet: Vermijd de UAV te dicht in de buurt van magneten, zoals die in luidsprekers in de auto tijdens het transport.

Het vermijden van hoge elektromagnetische interferentie: Vliegen in een omgeving met een hoge elektromagnetische interferentie, zoals de buurt van hoogspanningslijnen en gsm-masten.

Hoe kalibreren DJI drone kompas.

 1. Kiezen voor een open gebied buiten uit te voeren, de kompas kalibratie.
 2. Verwijder de schroeven voordat u start met het kompas kalibreren.
 3. Power-up van uw drone & Tik op het Vliegtuig statusbalk in de DJI-app en selecteer "Kalibreren".
 4. Een pop-upbericht weergegeven waarin u wordt gevraagd om te "Druk op start om te beginnen met kompaskalibratie".
 5. Vervolgens een pop-up zal u tonen hoe te houden van de Drone om het kompas te kalibreren.
 6. Houd het vliegtuig horizontaal en 360 graden draaien. De Drone status indicatoren zal blijken het scherm van een stevige gele lampje continu groen licht als het succesvol is.
 7. Hou vervolgens het vliegtuig verticaal, met de neus naar beneden.
 8. Dan draaien 360 graden rond het centrum van as. Nogmaals, de status-indicator brandt groen als de kompas kalibratie geslaagd is.

IMU-kalibratie

IMU is een afkorting voor “Inertial Measurement Unit”. De IMU bestaat uit sensoren, zoals de accelerometer, gyroscoop, barometer, thermometer, enz. Voor het verbeteren van uw kennis van de IMU, het is beter te begrijpen elke sensor die het. Sommige drones heeft aparte gyroscoop kalibreren, in de mini drones u kunt de standaardinstellingen van de gyro.

Accelerometer

Een Versnellingsmeter is een apparaat dat de maatregelen in de juiste versnelling van de drone, een versnelling ten opzichte van een vrije val, of inertiële met betrekking tot een waarnemer, die tijdelijk op rust relatief.

De gegevens van de versnellingsmeters wordt gebruikt in inertial navigation, zoals het bepalen van de snelheid van de drone. Na het opstellen van alle gegevens van de accelerometer in de IMU, zij vervolgens vertaalt deze gegevens in een centrale processor die geeft de richting en de snelheid van de drone naar de gebruiker.

Een accelerometer, alleen is ongeschikt bij het bepalen van de hoogte veranderingen over afstanden dus het wordt gebruikt naast de gyroscoop. Als de versnellingsmeter is niet goed gekalibreerd, de drone ' s vlucht kan worden onregelmatig en onveilig.

Gyroscoop

Een Gyroscoop helpt bij het handhaven van het vliegtuig houding. De oorspronkelijke Gyroscoop is een draaiend wiel of schijf waarop de rotatie-as is gratis te veronderstellen dat een gerichtheid op zichzelf. Moderne gyroscopen gebruikt in de micro-elektronica zijn kleine electro-mechanische structuren die een interface naar de elektronica, bekend als MEMS (Micro-Electro-Mechanische Systemen).

Iedere drone tijdens het vliegen, voortdurend geconfronteerd met diverse krachten die afkomstig zijn uit verschillende richtingen, zoals de zwaartekracht, wind, enz. die van invloed zijn op de drone ' s yaw, pitch en roll. De gyroscoop moet omgaan met deze krachten vrijwel direct, om het te houden gestabiliseerd of zweven stabiel.

Deze geïntegreerde gyroscopen kan vrijwel direct detecteren van veranderingen in de positie van een drone. De informatie van de gyroscoop wordt gevoerd motor controle-stuurprogramma ' s voor de controle van de snelheid van de motoren. Dus, het compenseren van de verandering in de positie, zodanig dat de drone in principe lijkt niet beïnvloed als het re-hiermee past u de positie van honderden keer per seconde. Dit is hoe drones het tolereren van wind en beweeg soepel.

De gyroscoop ook voor zorgen dat drones draaien op precies de hoek die wordt verwacht door de gebruiker regelt. Er zijn 3-as, 3D-gyroscoop en nog veel meer vooraf gyroscopen. Als je gebruik in een vliegtuig veel beter accelerometer of gyroscoop, hoe beter het zal zijn voor geavanceerde toepassingen zoals fotogrammetrie of 3D-beelden.

Thermometer

Thermometer detecteert vliegtuig temperatuur en veranderingen in temperatuur. Elke keer dat u op uw drone, de IMU nodig heeft om op te warmen in de temperatuur die u het laatst gekalibreerd. Bijvoorbeeld, als u bij het kalibreren van de IMU bij kamertemperatuur, de volgende keer als u start met de drone, die het nodig heeft om op te warmen tot kamertemperatuur voordat zijn klaar om te vliegen.

Soms piloten raken gefrustreerd als hun IMU duurt te >

Barometer

Barometer meet de veranderingen in de hoogte. Een barometer werkingsprincipe is om te zetten atmosferische druk in de hoogte. Druk sensor detecteert de aarde de atmosferische druk. De gegevens van de Barometer helpt bij drone-navigatie en het bereiken van de gewenste hoogte. Nauwkeurige gegevens van stijgen en dalen snelheid is zeer be>

Dus een IMU of inertial measurement unit is een elektronisch apparaat dat de maatregelen en het verwerken van de gegevens verzameld van alle sensoren boven, die op zijn beurt geeft ons informatie over de drone ' s specifieke kracht, hoeksnelheid, hoogte, etc.

IMU-kalibratie op een vlakke ondergrond updates een combinatie van waarden, de flight controller-software gebruikt als een referentie voor een niveau stationaire zweven. Van daar uit het ambacht reageert volgens vlucht opdrachten.

Als de craft beschikt over nauwkeurige gegevens over wat de werkelijke oppervlakte-niveau is, dan kan de balans zich met betrekking tot de herverdeling van waarde en zal zweven mooi en stabiel boven de oppervlakte. Dit zal ook helpen de drone om nauwkeurige bochten, stijgen, dalen, etc. met betrekking tot onze opdrachten. Slechte IMU kalibratie kan leiden tot drift en houding problemen als de flight controller gevechten te houden het vaartuig in wat het denkt dat de juiste houding, in tegenstelling tot de juiste fysieke houding.

Opmerking : Zweven is het niet 100% nauwkeurig, het is normaal voor een drone om drift een klein bedrag, vooral bij harde wind.

Het’s ook goed om te vermelden dat de IMU is de reden waarom je in staat bent af te sluiten van de motoren met alleen de throttle down opdracht als op de grond. De IMU leest dat het vliegtuig is niet in staat om te bewegen verder, en na drie seconden die het bepaalt, dat is officieel geland en kunnen uitschakelen van de motoren veilig.

Tips voor IMU-kalibratie.

Houden op een vlakke ondergrond.

Het’s zoals het op nul zetten van alle sensoren op uw apparaat, zodat het niveau is eigenlijk, op het niveau van de rest is eigenlijk in rust. Dat is de reden waarom maken ze zo ' n big deal van het hebben van het niveau, stationaire op stevige ondergrond, vrij van trillingen en dergelijke. Als IMU denken’s dat niveau is eigenlijk 0.5 graden kantelen, moet je je echt gaan hebben een heleboel problemen! U kunt ook zorg ervoor dat de ondergrond waarop u houdt uw drone is eigenlijk waterpas met behulp van een apparaat, zoals een waterpas of een smartphone app voor het controleren van het niveau.

Temperatuur

Zoals hierboven reeds uiteengezet onder thermometer, u moet zich bewust zijn van de omgevingstemperatuur. Zeggen dat je het kalibreren in hete temperatuur zoals 35C, is het nodig om zelf tot 35C op elke vlucht, voordat de IMU klaar om te vliegen. Soms kan het frustrerend zijn als je begint bij een lagere temperatuur, dat is een reden waarom zo veel mensen kiezen voor “chill” de drone alvorens te kalibreren IMU.

Voorbeeld, paar maanden terug, een vriend van mij was het vliegen in sub-42F temp, en hij was verbaasd te zien van het bericht dat de IMU nodig om op te warmen, die duurde ongeveer 15 sec, en dat kan behoorlijk irritant.

Dus wat ik zou aanraden is om te kalibreren een beetje lager dan de temperatuur die u normaal zou vliegen, dus dat elke keer dat het slechts een paar seconden duren voordat prep de vogel vliegen.

Kalibratie voor de mini drone.

Kalibratie proces is hetzelfde voor de meeste mini-drones.

Na het koppelen van de drone en de zender, plaats de drone op een vlakke ondergrond.

Dit tweede stap is afhankelijk van de drone-vervaardiging. Wij raden u aan om de drone handleiding.

Het proces is bijna hetzelfde, voor sommige mini-drones, hebben we om de richting te bewegen stick omhoog en het gaspedaal naar beneden. Voor sommige drone, we hebben om de richting te bewegen stick en de gashendel in de onderste rechter hoek

Vervolgens Twee LED-lampjes op de drone zal flash voor 2-4 seconden en zet in een constant licht betekent dat de kalibratie geslaagd is.

Wat is trimmen?

Sommige drones hebben de mogelijkheid om te trimmen, en sommige niet. In het geval als uw drone heeft, trimmen is een andere manier om met het stabiliseren van je drone. Als uw drone beweegt ongecontroleerd, moet u gebruik maken van de trim knop.

Het gebruik inkorten.

De positie van de trim knop varieert met de verschillende controllers. Je kunt eenvoudig je trim-knop op de controller. Er zijn twee sets van de pijltjestoetsen op de zender, die de trim knoppen. U kunt ook zoeken naar de handleiding.

In sommige drone zijn er twee sets van de pijltjestoetsen of de trim knoppen. Vooruit, achteruit trim-en linker -, rechter-trim. In sommige er zijn drie sets van de trim knoppen. Ze hebben yaw bekleding, die is om te worden gebruikt als uw drone spins.

Trimmen moet worden gedaan tijdens het vliegen. Als uw drone drijft naar rechts, druk en laat de linker kant van de trim knop (pijl wijst naar links). U kunt op de trim knop meer dan één keer aan te brengen om het niveau. Als uw drone drijft naar links, duw en laat de rechter kant van de trim knop (pijl wijst naar rechts) op dezelfde manier totdat het probleem is opgelost.

Ook als uw drone drijft doorsturen, drukt u op de achteruit trim knop om tegen de vooruit drijven en vice versa. En als je drone heeft yaw bekleding, gebruik daarom bij uw drone beide spins naar links of rechts. Met de juiste trimmen, moet u in staat zijn om de quadcopter te zweven gestaag.

Auteur